2011.09.14 – Sajtóközlemény

Közgyűlést tartott a BÖSZ

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) a mai napon közgyűlést tartott, amelyen valamennyi fővárosi kerület képviseltette magát.

A BÖSZ Elnöksége beszámolt az elmúlt hetekben végzett munkájáról, a kormányzat képviselőivel az önkormányzati reformról folytatott egyeztetésekről. Mint ismeretes, a BÖSZ Elnöksége a nyár folyamán tárgyalt Navracsics Tibor közigazgatásért- és igazságügyért felelős miniszterrel valamint Pintér Sándor belügyminiszterrel – legutóbb éppen a tegnapi napon. A beszámolót egyhangúlag elfogadta a közgyűlés.

Első körben tárgyaltak a helyi önkormányzatokról szóló törvény előkészítő-anyagának koncepciójáról, amely többek között a fővárosi és a kerületi önkormányzatok feladat- és hatáskör megosztásáról szól. A BÖSZ fontosnak tartja, hogy a kétszintű közigazgatási rendszer mellett a jelenleginél hatékonyabb, korszerűbb és olcsóbb működést alakítsanak ki, ahol világosak és egyértelműek mind a feladatok, mind a hatáskörök. A most formálódó javaslat alapján erős főváros és erős kerületek jönnének létre, megteremtve a dinamikus együttműködés feltételeit. A koncepcióról a közeljövőben folytatódik az egyeztetés.

Budapest, 2011. szeptember 14.

BÖSZ Elnökség