2011.09.03 – Sajtóközlemény

Navracsics Tiborral tárgyalt a BÖSZ Elnöksége

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) Elnöksége Navracsics Tiborral, a közigazgatásért- és igazságügyért felelős miniszterrel, valamint Gál András Levente közigazgatási államtitkárral tárgyalt.

A pénteki hivatalos megbeszélésen Navracsics Tibor elmondta, hogy nagyon jónak tartja a fővárosi kerületek együttműködésre irányuló kezdeményezését. A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége Elnöksége a tárgyaláson átadta a miniszternek az önkormányzati törvény átalakításának koncepcióját és megvitatták a legfontosabb fővárost érintő kérdéseket.
A miniszter kifejtette, hogy szerinte a 23 kerületnek egyként kell gondolkodnia saját szerepéről és a főváros egészének jövőképéről. Ez azonban feltételezi a fővárosi szint más típusú irányító szerepét és nem nélkülözheti a kooperáló 23 kerület érdemi bevonását.

Ismeretes, a BÖSZ nyáron kezdete meg a tárgyalásokat a kormányzattal. Júliusban elsőként dr. Pintér Sándor belügyminiszter fogadta hivatalában az önkormányzati érdekképviseleti szervezet vezetőit.

Budapest, 2011. szeptember 3.