2012.02.28 – Sajtóközlemény

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége 2012. február 28-án megtartotta soron következő közgyűlését. A tagok egyhangúlag elfogadták az Alapszabály és a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását, illetve az Elnökség ügyrendjét és a tavalyi évi pénzügyi beszámolót.

A közgyűlés vendége dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár volt, aki az új önkormányzati törvényből fakadó, az egészségügyet érintő kérdésekről adott tájékoztatást.

A BÖSZ közgyűlése megtárgyalta a járási szervezeti rendszerrel kapcsolatos kérdéseket is. A közgyűlés egyhangúlag támogatta az Elnökség azon korábbi álláspontját, hogy Budapest főváros területén – az érvényben lévő kormányhatározatnak megfelelően – a járási rendszer kialakítása igazodjon a kerületek közigazgatási határaihoz. A közgyűlés tagjai egyetértettek az Elnökség feladat- és hatáskörökkel kapcsolatos álláspontjával is.

A kerületi polgármestereket tömörítő önkormányzati érdekképviseleti szervezet tagjai a megfogalmazott irányelvek mentén felhatalmazták az Elnökséget a járási szervezeti rendszerrel kapcsolatos további egyeztetések lefolytatására is.

Budapest, 2012. február 28.

Budapesti Önkormányzatok Szövetsége